zwart wit '63 vrouwen 1 verliest in spannend duel van vv zeewolde vrouwen 1

Gepubliceerd op 24 september 2021 om 20:56

Omdat de tegenstander helaas niet op zaterdag kon voetballen werd deze wedstrijd verplaatst naar de maandag avond. Bijkomend voordeel was dat we in plaats van uit deze wedstrijd nu thuis mochten spelen. Zoals gebruikelijk waren we een uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig en konden de voorbereidingen beginnen.

Matti kwam uiteraard weer iets later de kleedkamer in om aan de wedstrijdbespreking te beginnen. 'in theorie kunnen we nog door in de beker dus ik wil vandaag zien dat jullie daar nog in geloven en strijd leveren. Speel met de overtuiging die er tegen NSC ook was en ga jezelf vandaag belonen want voetballen kunnen we wel dat hebben we de afgelopen wedstrijden echt wel gezien. Nu moeten we alleen nog zorgen dat we de kansen af gaan maken en de goals iets minder makkelijk weg gaan geven. Als we dat doen dan is een resultaat vandaag ook weer echt mogelijk.'

Op naar het hoofdveld waar nog een heerlijk avond zonnetje op stond. De warming up ging van start en de gebruikelijke oefeningen kwamen weer aan bod. Weer even snel naar binnen om de laatste dingen door te nemen en we konden beginnen aan de laatste groepswedstrijd in de beker. We begonnen wat slordig en Zeewolde kwam er al snel dreigen doorheen zonder dat het echt gevaar opleverde. Na een minuut of 5 redelijk afwachtend gespeeld te hebben groeiden we langzaam maar zeker in de wedstrijd. Duels werden wat meer gewonnen en bij vlagen werd er ook heel aardig gevoetbald. Het was een open wedstrijd vanaf dat moment zonder dat het echt hele grote kansen opleverde. Zeewolde probeerde het vooral met schoten van een meter of 25 en wij werden net iets te slordig met de eindpass die steeds net niet aankwam. Halverwege de 1e helft kreeg Zeewolde een hoekschop. Deze werd gevaarlijk ingebracht en werd maar half weg gewerkt. We kregen geen druk op de 2e bal en een speelster van Zeewolde produceerde een slap schot. Niks aan de hand zou je denken maar een miscommunicatie bij ons en de bal rolde zomaar tegen het netje aan 0-1. Nog niks aan de hand zou je zeggen maar het viel van de gezichten af te lezen dat een groot deel zoiets had van hoe is dit nou weer mogelijk. Toch kregen wij na de tegentreffer toch het betere van het spel. Dana zag al een schot net over gaan voordat ze zelf goed door ging over de linker kant. 2 tegenstanders uitgespeeld en de bal langs de uitstormende keepster maar helaas was het weer net niet. De 1-1 hing in de lucht en die leek er ook te komen toen Keisha op het randje van buitenspel werd weg gestoken. De aanname was goed maar helaas speelde ze daarna de bal te ver voor haar uit waardoor de keepster kon ingrijpen. 2 minuten later liet de spits van Zeewolde wel zien hoe je zoiets doet. Slordig balverlies van ons op het middenveld en de bal de diepte in op de razendsnelle spits. Noa deed nog een uiterste poging maar kon niet meer in de buurt komen en rustig werd de bal langs Anora geschoven en stonden we met 0-2 achter. Een paar minuten alter werd er gefloten voor de rust.

Voetballend was het zeker niet slecht en waren we minstens gelijkwaardig maar het feit was wel dat we tegen een 0-2 achterstand aan keken. Waar het aan lag? Kansen benutten. Zelf geven we daarin ook iets te vaak wel makkelijk een goal weg zoals de 0-1. Winnen lijkt moeilijk maar een gelijkspel is vandaag zeker nog mogelijk dus vanaf het begin er weer boven op en zorg er dan ook voor dat we snel scoren. Dat was de boodschap van Matti.

Die boodschap leek aangekomen te zijn want de 2e helft was nog geen minuut bezig of daar kon Keisha 1 op 1 met de keepster. Dit keer moest het toch wel raak zijn? NEE! weer niet. Soms is het om moedeloos van te worden. Toch kwam er wel een snelle aansluitingstreffer. Do ging goed door over rechts en probeerde met een voorzet Keisha te bereiken. De bal kwam tegen de hand en er werd wel wat makkelijk voor een strafschop gefloten maar dit was een uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Do ging zelf achter de bal staan. De strafschop zelf werd ronduit beroerd ingeschoten maar dit keer hadden we het geluk wel een keer mee. De keepster dook over de bal en zo was het dus weer een wedstrijd 1-2. Gesterkt door de aansluitingstreffer werd de druk nog maar eens opgevoerd. Zeewolde kwam er steeds moeilijker uit. Dat kwam goed uit want als we de bal verloren hadden we deze ook weer redelijk snel terug. Het welbekende kloppen op de deur werd bonken op de deur. En die deur gaf steeds meer mee. Nadia probeerde het met een gevaarlijk schot vanaf de rand van het strafschop gebied maar deze was nog net binnen het bereik van de keepster. Dana probeerde het van een meter of 20 maar het schot werd maar net over gebokst door de keepster. Keisha werd maar weer eens de diepte in gestuurd maar het ontbrak haar vooral aan rust. Het geloof was er zeker nog maar de vermoeidheid nam ook bij ons toe. Het was dus ook uitkijken dat we niet op de tegenaanval geklopt werden maar over het algemeen werd dat goed opgelost. Zeewolde was nog wel een paar keer dreigen maar echt gevaarlijk werd het niet. Vlak voor tijd was daar dan weer de uitgelezen mogelijkheid. Weer werd Keisha over het hoofd gezien en weer was de steekbal op het juiste moment. Keisha was de hele verdediging te snel af en in een straal van 10 meter was niemand meer bij haar in de buurt. Iedereen die aanwezig was ging er alvast voor staan. 3 keer is toch scheepsrecht? Voor ons helaas niet. Weer speelde Keisha de bal te ver voor het uit en dus kon de keepster de bal opnieuw simpel oppakken. 2 minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde en aan de verugde en ontlading bij de tegenstander kon je merken dat ze zeker in de 2e helft heel goed zijn weg gekomen.

Na afloop toonde Matti zich vooral tevreden met de strijd en werklust die er getoond werd tuurlijk moet het afmaken van de kansen beter maar we komen wel degelijk tot genoeg kansen om wedstrijden als deze ook te gaan winnen. Zeker als ook die makkelijke tegentreffers niet meer worden weggegeven kan het bijna niet anders dan dat we wedstrijden als deze de volgende keer winnend afsluiten. Het zijn harde maar simpele lessen.

Supporters bedankt voor jullie aanwezigheid en Zeewolde gefeliciteerd met de overwinning.